Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls

Παρουσίαση του βιβλίου: Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

foto

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να ακούσουμε ιστορίες από το βιβλίο "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία".

Η συγγραφέας Μαρία Καριωτάκη σας περιμένει σε μια παρουσίαση γεμάτη κέφι και τραγούδι!
Ακολουθεί παιχνίδι και χορός με την ηθοποιό - εμψυχώτρια Ρένα Ορφανού

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας... πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει... τώρα όμως βρέθηκε η λύση!
Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλίωτικη απ' τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία!
Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.

Περιέχει CD με ένα τραγούδι για κάθε κανόνα της ορθογραφίας σε σύνθεση του Δημήτρη Βασμαρή.

Τραγουδούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Ιωάννα Καρανίκα, Μάνος Παπαδάκης, Πάνος Τσίκος, Μαρία Λούκα και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.

 

  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Επικοινωνία: 2810380931-4

Ο Βιβλιοπόντικας παρουσιάζει τα βιβλία του Γιώργου Πίττα 'Πανηγύρια στο Αιγαίο' και 'Τα καφενεία της Ελλάδας'

Ο Βιβλιοπόντικας παρουσιάζει τα βιβλία του Γιώργου Πίττα "Πανηγύρια στο Αιγαίο" και "Τα καφενεία της Ελλάδας" την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα τέχνης Βάτη στην πλατεία Μιαούλη για τα βιβλία θα μιλήσουν: ο Τάσος Αναστασίου, η Γεωργία Ματσούκα η Σόνια Καραγιαννίδου και ο συγγραφέας.

 

Το Σαββάτο 26η Απριλίου παρουσιαση του βιβλίου : «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

 

Το Σαββάτο  26η Απριλίου 2014, στις 7 μ.μ. θα  πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο.

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του πρώην Υπουργού και του σημερινού γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κου Γεωργίου Σούρλα με τίτλο: «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», από τον συγγραφέα, οικονομολόγο, κοινωνιολόγο Νίκο Κωνσταντινίδη και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα.

Το θέμα του βιβλίου είναι τόσο επίκαιρο, όσο και η τρέχουσα πολιτική, κοινωνική, νομοθετική και οικονομική κατάσταση του τόπου μας.

Θα αναλυθούν πολλές πτυχές της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, αλλά περισσότερο θα προταθούν οι τρόποι διεξόδου από το τέλμα, την αδιαφάνεια και την πολιτική – οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.

Στην εκδήλωση είναι προσκαλεσμένοι όλοι οι τοπικοί βουλευτές, ο Κος Περιφερειάρχης, ο Κος Δήμαρχος, εκπρόσωποι των κομμάτων, της Δημόσιας Διοίκησης και των φορέων και πολλοί συμπολίτες μας.

Στον επιτρεπόμενο χρόνο θα δοθεί η ευκαιρία να διατυπωθούν απόψεις όσο το δυνατόν περισσοτέρων θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι όχι απλά ενδιαφέρον, αλλά αφορά όλους μας. Πολλοί πιστεύουν ότι από τις προτάσεις που θα διατυπωθούν εξαρτάται το μέλλον του πολιτικού και κοινωνικού βίου της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.    

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Ομερτά, η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων» της Αναστασίας Κορινθίου

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», σε συνεργασία με το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Η Πηγή» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ομερτά, η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων» της Αναστασίας Κορινθίου, το Σάββατο 12 Απριλίου στις 20:00 στη Στέγη του Συλλόγου στη Σορωνή.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Κώστας Σπανός, ενώ θα διαβάζει αποσπάσματα η Χάρις Κοντού (φιλόλογος, θεατρολόγος). Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαίρη Γκαζιάνη (συγγραφέας, ζωγράφος) και ο Πάνος Σαγρής (συγγραφέας). Μιλάνε επίσης, η Γεωργία Πελέκη (σχετικά με την εκπροσώπησή στο Tendex) και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Καζής, ο οποίος θα παρουσιάσει τον Αλέξανδρο και την Καιτούλα.
Τραγουδούν: Στάθης Ραφτόπουλος, Χρήστος Ανθούλας, Εμμανουέλα Χούλη.

"Ομερτά...σσσς μεγάλο μυστικό... Μην το πεις... γιατί οι ήρωές μας θα... σε εκθέσουν αν τους εκθέσεις... Η Καιτούλα ανοίγει τα χαρτιά της... μιλάει για όλα... για όλους και απαιτεί την... εχεμύθειά σου...
Μαύρη κωμωδία; Χμμμμ ίσως...αλλά πρόσεχε...μην σου βγει το γέλιο...πικρό, ξινό, στυφό...και πάνω από όλα...διαβάζεται αυστηρά από αναγνώστες...ΕΧΕΜΥΘΟΥΣ! Αλλιώς...πληρώνεις με τη ζωή σου!"

Παρουσίαση Βιβλίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκάνησου, το Κέντρο Καρπαθιακών Ερευνών, ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου, η Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς» και ο Σύλλογος Κασιωτών Ρόδου «Ο Χαδιώτης» σας προσκαλούν

στην παρουσίαση των βιβλίων του ομ. καθηγητή Παν/μίου Αιγαίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝΑ: α) «Καρπαθιολογικά Ανάλεκτα», που θα παρουσιάσει ο Μανόλης Μακρής και β) «Μελέτες Νεοελληνικής Διαλεκτολογίας, Β » που θα παρουσιάσει ο Νίκος Μακρής.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Ολυμπιτών (Ασγούρου).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA