Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls

Φεστιβάλ Αστυπάλαιας 2016

5 μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αστυπάλαιας 2016» και συγκεκριμένα στις 08/08 Ντε Λα Παρο 23/08 Μαριέττα Φαφούτη 25/08 Κωστής Μαραβέγιας 30/09 Ματούλα Ζαμανη 05/09 Ευτυχία Μητριτσα

Εκδηλώσεις με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στις 12/08 η Περιφέρεια με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φεστιβάλ Δυο Φεγγαριών» συνδιοργανώνει δυο εκδηλώσεις με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

συναυλία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Λέρου-Λειψών

Στις 09/08 συναυλία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Λέρου-Λειψών κατά τη διάρκεια της οποίας θα μαζευτούν τρόφιμα. 

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου συνδιοργανώνουν το «15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής» από τις 27/08 έως 01/09

Συναυλία με τίτλο «Τ’ αγαπημένα ελληνικά τραγούδια»

Συνδιοργάνωση συναυλίας με τον Δήμο Χάλκης με τίτλο «Τ’ αγαπημένα ελληνικά τραγούδια» στις 13/08

Συναυλία με τον κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ζωϊδάκη

Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαναγρενών Ρόδου «ο Ταξιάρχης» πολιτιστική εκδήλωση – συναυλία με τον κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ζωϊδάκη, στον Άγιο Θωμά Μεσαναγρού στις 13/08

10o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Δυναμικά επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, για να γιορτάσει πανηγυρικά τη διπλή επέτειο των δέκα χρόνων του, που συμπληρώνονται αισίως φέτος, αλλά και των 150 χρόνων του θεάτρου Απόλλων, που το φιλοξενεί από την πρώτη στιγμή. Με σύνθημα τη φράση « Ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρά» του Ιπποκράτη (460 π.Χ. - 377 π.Χ), το φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια, ταξιδεύει στον χρόνο, θυμάται όλους τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που το έχουν τιμήσει, όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Nobuko Imai, Michaela Martin, Frans Helmerson, Radovan Vlatkovic, Γιάννης Βακαρέλης, Κώστας Κοτσιώλης, Michel Lethiec, κ.ά, και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό. Επίσημη προσκεκλημένη, η Καμεράτα της αρχαιότερης ορχήστρας του κόσμου, της Βασιλικής Όπερας της Δανίας (Royal Danish Orchestra / Det Kongelige Kapel) με έτος ιδρύσεως το 1448, που παρουσιάζει ένα διήμερο γκαλά όπερας ("Opera mix") με σολίστ την υψίφωνο και μόνιμη συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη, υπό τη μπαγκέτα του αρχιμουσικού και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ, Στέφανου Τσιαλή (Τρίτη 12 Αυγούστου) και του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και νήσων Αργοσαρωνικού, Νίκου Χαλιάσα (Πέμπτη 14 Αυγούστου).

Λίγες μέρες πριν, το φεστιβάλ ανοίγει με το κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, που με την σολίστ Ιωάννα Φόρτη αποδεικνύουν πως «ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi», τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από τον θάνατό του (Σάββατο 9 Αυγούστου, «Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi»). Από το πρόγραμμα δε λείπουν ούτε φέτος, κλασικά διαμάντια του παγκόσμιου ρεπερτορίου που ερμηνεύονται σπάνια, όπως το αφιερωμένο στην αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, Σεπτέτο του Beethoven, το Οκτέτο του Bruch, έργο που έγραψε ο συνθέτης λίγο πριν πεθάνει (Σάββατο 16 Αυγούστου, "Diamonds Are Forever"), αλλά και αγαπημένα γαλλικά τραγούδια που μας ταξιδέψουν με μια χαμηλή πτήση πάνω από τον ουρανό του Παρισιού (Τετάρτη 13 Αυγούστου, "Sous le ciel de Paris"). Η αυλαία για το φετινό φεστιβάλ, πέφτει με το μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Τα παραμύθια της Σεχραζάντ» σε σύλληψη της Μάγδας Μαυρογιάννη και αφήγηση από την ίδια (Κυριακή 17 Αυγούστου).

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν ακόμα, όπως κάθε χρόνο, μουσικά καταξιωμένοι σολίστ, όπως ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του, και κορυφαίος βιολονίστας στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννος Μαργαζιώτης, η πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «Γύρω από το πιάνο», Αλεξάνδρα Νομίδου, η μεσόφωνος και συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ειρήνη Καράγιαννη, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, ο βραβευμένος πιανίστας και καθηγητής στο Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris (CNSMDP), Κάρολος Ζουγανέλης, οι Κορεάτες βιολονίστες Paul Kim πρώτος κορυφαίος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Daejeon και η Min Jung Kim, κορυφαία στην An die Musik Philarmonia Orchestra, ο ομποίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σμύρνης, Murat Özülgen και ο κορυφαίος βιολίστας στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ηλίας Σδούκος

Τέλος, όπως και πέρυσι, το φεστιβάλ παραχωρεί δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, με επίδειξη κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 9 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Βιβάλντι»
Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας
Συμμετέχει ο Raffaele la Ragione, μαντολίνο
Ιωάννα Φόρτη, τραγούδι

Τρίτη 12 και Πέμπτη 14 Αυγούστου, ώρα 21:00
"Opera mix"
Γκαλά όπερας
Καμεράτα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας
Σολίστ : Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος
Μουσική Διεύθυνση : Στέφανος Τσιαλής (12 Αυγούστου) και
Νίκος Χαλιάσας (14 Αυγούστου)

Τετάρτη 13 Αυγούστου, ώρα 21:00
"Sous le ciel de Paris"
Γνωστά κι αγαπημένα γαλλικά τραγούδια
Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Κάρολος Ζουγανέλης, πιάνο

Σάββατο 16 Αυγούστου, ώρα 21:00
"Diamonds Are Forever"
Σπουδαία έργα μουσικής δωματίου
Σολίστ της Βασιλικής Όπερας της Δανίας
Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί
Paul Kim, βιολί
Min Jung Kim, βιολί
Ηλίας Σδούκος, βιολί

Κυριακή 17 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Τα παραμύθια της Σεχραζάτ»
Μάγδα Μαυρογιάννη, σύλληψη, κείμενα, αφήγηση
Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί
Αλεξάνδρα Νομίδου, πιάνο

 

14ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Με μία αξιοπρόσεκτη πορεία το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, δεκατέσσερα χρόνια τώρα έχει κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση ως μία ιδιαίτερη και σημαντική διοργάνωση, η οποία συνδυάζει την καλλιτεχνική αρτιότητα παρουσίασης με υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου εκδηλώσεις, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί έναν ιερό χώρο όπως είναι το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή. 

Το 14ο, πλέον, Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου πραγματοποιείται από την Παρασκευή 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό χώρο της Αποκάλυψης με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Μαέστρο Άλκη Μπαλτά και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου.

Στα 14 χρόνια της ιστορίας του το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου έχει παρουσιάσει πλήθος καλλιτεχνών, και πολλά από τα ωραιότερα μουσικά έργα της ορθόδοξης αλλά και της καθολικής παράδοσης στον ανοικτό αμφιθεατρικό του χώρο. 

Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Mία συναυλία αφιερωμένη στην επέτειο δύο μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών: των 400 χρόνων του μοναδικού ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου - Ελ Γκρέκο και των 20 χρόνων του αγαπημένου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, που συνοδεύεται από προβολές εικόνων από τα έργα του πρώτου και τη ζωή του δεύτερου, με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου με Μαέστρο τον και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Άλκη Μπαλτά. Tην εξαιρετική Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, με Μαέστρο την Χριστίνα Καλλιαρίδου που θα παρουσιάσει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από όλο τον κόσμο βασισμένα στην θρησκευτική παράδοση, ενώ ύμνους από το Βυζαντινό, μεταβυζαντινό, καθώς και το σύγχρονο ρεπερτόριο της Ψαλτικής Τέχνης με έμφαση στην Κρητική και Κωνσταντινουπολίτικη ψαλτική παράδοση θα αποδώσει η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Κρήτης. 

Επιπλέον, στην καθιερωμένη Συναυλία για την Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, φέτος, ο Παντελής Θαλασσινός με τη συνοδεία οργανικού συνόλου - θα τραγουδήσει ελληνικά τραγούδια που οι στίχοι τους αναφέρονται στη Φύση, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται με προβολές Βωβού Κινηματογράφου, για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες συνοδεύουν μουσικά, ζωντανά επί σκηνής ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, (την εκπληκτική ταινία "Ο Χρυσοθήρας" του Τσάρλι Τσάπλιν) και 10 μουσικοί, 4 εκτελεστές οργάνων και 6 χορωδοί του φωνητικού συνόλου "Eklipsis", με Μαέστρο τον Ματθαίο Λεγάκη που θα ντύσουν με την πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Σφυρή το αριστούργημα του Carl Theodor Dreyer Το Πάθος της Ζαν ντ' Αρκ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθειτε την επίσημη ιστοσελιδα του φεστιβάλ. 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

 

Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Σπήλαιο της Αποκάλυψης, Πάτμος, Ελλάδα, ,

Από 29 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Παναγιώτης Μάργαρης «Με τη μαγεία της κιθάρας» Ερμηνεύει η Ανδριάνα Μπάμπαλη

μουσική συνάντηση

Μια ανατρεπτική μουσική συνάντηση του σπουδαίου κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη και της ταλαντούχας Ανδριάνας Μπάμπαλη με σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

 

 • Προπώληση: Θα ανακοινωθεί σύντομα
 • ΔιοργάνωσηRhodes Summer Festival 2014, Fantasia Productions

«Μαρινέλλα - Κώστας Χατζής» Μια Μεγάλη Μουσική Συνάντηση στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου

Μαρινέλα -Χατζής

Η συνεργασία τους και η φιλία τους μπορεί να μετράει δεκαετίες πίσω, αλλά ένας κύκλος παραστάσεων πριν από ένα χρόνο (2013) - με τον ίδιο τίτλο «Ρεσιτάλ» - στο Παλλάς ήταν η αφορμή για να ανάψει και πάλι εκείνη η «φλόγα» δημιουργίας και η Μαρινέλλα και οΚώστας Χατζής να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή. Όπως τότε το 1976 στο θρυλικό «Σκορπιό».

Δύο χρόνια μετά και έχοντας εισπράξει τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τα θέατρα στα οποία εμφανίζονταν σε όλη την Ελλάδα, οι δύο καταξιωμένοι ερμηνευτές με την ίδια συγκίνηση και πάθος και με το «Ρεσιτάλ» τους, ετοιμάζονται για ένα μικρό κύκλο συναυλιών στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας έτσι το μοναδική αυτή μουσική σύμπραξη. Έτοιμοι και πάλι να «μεθύσουν» το κοινό με τις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά τη μοναδικότητα και αυθεντικότητα των ερμηνειών τους.                                                                                           Το αξέχαστο "ΡΕΣΙΤΑΛ" του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μια Ελλάδα όχι τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική.                                                                                                                                  Η βραδιά ξεκινά με τον Κώστα Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το "Θυμάμαι", το "Δεν είμ' εγώ", το "Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...".                     Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως "Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει", "Σ'αγαπώ ", "Κι' ύστερα", "Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε", "Η αγάπη όλα τα υπομένει..." και πολλά άλλα.                                  Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ' ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
-Viva.gr, τηλ.11876, Public.
www.ticketservices.gr
- Δισκοπωλείο MANUEL MUSIC CENTER, Αμερικής 93 τηλ. 2241028266
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ BlackSheep (π. Xmusicland) , Βενιζέλου Σοφοκλή 60, τηλ. 2241021282
- ΚΙΟΣΚΙ, Πλατεία Κύπρου (έμπροσθεν Εθνικής Τράπεζας)

 • Είσοδος: εισιτήρια από 12ευρώ

 

Ζωντανή μουσική στο Klimt Guest House με τον Γιάννη και τη Ράνια

Classical guitarist

Every Wednesday night 21:30 - 00:30

Classical guitarist Giannis Giakumakis and singer Rania Disikiriki performing songs of Greek and international music in their own uniqe style Only at Klimt Guest House - Viennese cafe Ag.Fanouriou st.32- 34 

Valia & Leida σε ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι στο Portraits, more than drinks!

Ένα μοναδικό ντουέτο συναντιέται!

Ένα μοναδικό ντουέτο συναντιέται!

Κάθε Κυριακή από τις 21:30, σας περιμένουμε να απολαύσετε τις μελωδίες της Valia και τους ήχους του βιολιού της Leida, για ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

«The Voca People» δύο μουσικές παραστάσεις στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

VOCA PEOPLE

Έχετε δει ποτέ ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα? Οι 8 φιλικοί εξωγήινοι από τον πλανήτη Voca «προσγειώνονται» στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Μεελίνα Μερκούρη και μας κάνουν να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τη μουσική!                    

VOCA PEOPLE - Το νέο «διαγαλαξιακό» μουσικό θεατρικό φαινόμενο, που συνδυάζει φωνές, ήχους και τραγούδι ακαπέλα με τη σύγχρονη τέχνη του beat box, η οποία μιμείται τους ήχους μιας πλήρους ορχήστρας (ντραμς, τρομπέτες, κιθάρες κ.ά) χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων!

Μια αξέχαστη εμπειρία με πρωταγωνιστές τη μουσική ιδιοφυΐα και το χιούμορ!

Οι VOCA PEOPLE αποτελούνται από 8 ταλαντούχους μουσικούς – εξωγήινους: 3 εξωγήινες τραγουδίστριες (άλτο, μέτζο, σοπράνο), 3 εξωγήινους τραγουδιστές (μπάσος, βαρύτονος, τενόρος) και 2 εξωγήινους καλλιτέχνες του beat box.

Έρχονται στη Ρόδο και φέρνουν επί σκηνής καινούριες, «φρέσκιες» μουσικές ενορχηστρώσεις αποδίδοντας μοναδικά περισσότερα από 70 διάσημα χιτ, τραγούδια και μελωδίες όλων των εποχών.

Ποιοι είναι οι Voca People; Ο εμπνευστής και δημιουργός των Voca People είναι ο Lior Kalfo, πολυβραβευμένος comedian και σεναριογράφος που το 1995 συμμετείχε σε μία από τις δημοφιλέστερες κωμικές τηλεοπτικές σειρές του Ισραήλ, το «The Comedy Store». Συνθέτης, μουσικός διευθυντής και ενορχηστρωτής είναι ο Shai Fishman.

Οι εξωγήινοι-μουσικοί με τα ιδιαίτερα ταλέντα είναι οχτώ. 
Ο Beat On, καπετάνιος του διαστημόπλοιου «Vocalactica», λατρεύει τους Beatles και μπορεί να αναπαράγει με τη φωνή του κάθε γνωστό κρουστό όργανο. 
Ο Tubas είναι ο επικεφαλής βαρύτονος και μάγειρας του διαστημόπλοιου κι έχει ίνδαλμά του τον Λουτσιάνο Παβαρότι. Στις μουσικές-ερμηνευτικές ικανότητές του συμπεριλαμβάνεται η τούμπα, το μπάσο, το ακουστικό μπάσο και η γκάιντα. 
Η Mezzo, στο ρόλο του ανιχνευτή της αποστολής, μιμείται κρουστά, κιθάρες και βιολιά και έχει κερδίσει με τη βελούδινη φωνή της το βραβείο Emiemotinaly-Musicaly-Impossibaly. Λάτρεψε τη Μέριλιν Μονρόε όταν τραγούδησε στον πρόεδρο Κένεντι για τα γενέθλιά του. 
Επικεφαλής τεχνικός και χειριστής του φορτιστή μουσικής ενέργειας του γαλαξιακού διαστημοπλοίου, ο Tenoro έχει κι αυτός μιμητικές ικανότητες. Μιμείται κιθάρες, κρουστά, σαξόφωνα και γκάιντες και η φωνή του χρησιμεύει και ως συναγερμός. Αγαπημένο του pop idol, η Britney Spears. 
Επικεφαλής μεταφραστής, αναπληρωτής καπετάνιος και μικρός αδελφός του Beat On, οScratcher τα καταφέρνει στα ντραμς, τα κρουστά, τα ηχητικά εφέ και έχει ξεχωρίσει για την εξαιρετική ικανότητά του στο scratchin'. Δεν είναι τυχαίο ότι ίνδαλμά του είναι ο διάσημος beat boxer Doug E. Fresh. 
Η Alta, γαλαξιακός βιολόγος και αγαπημένη σύζυγος του Tubas, είναι τραγουδίστρια άλτο, μιμείται κιθάρες και βιολιά και θα ήθελε να είναι το alter ego της Lady Gaga, μάλλον επειδή η μητέρα της που την εγκατέλειψε στα τέσσερά της ονομαζόταν Lady Lala. 
 Ο Bari-Tone είναι βαρύτονος, μιμείται κιθάρες, κρουστά, σαξόφωνα και γκάιντες καθώς και το μουσικό όργανο Altin Forest Horn από τον πλανήτη Πλούτωνα. Εκτελεί χρέη γυμναστή στο συγκρότημα, είναι ειδικός στο μουσικό και ψυχολογικό πόλεμο και δηλώνει φαν των Jackson Five. 
Τέλος, η μέτζο-σοπράνο Soprana, γιατρός του διαστημόπλοιου, μιμείται κρουστά, κιθάρες, τρομπέτες, γκάιντες και βιολιά και θαυμάζει την μπλε τραγουδίστρια της ταινίας «Το Πέμπτο Στοιχείο».

Προπώληση
1) Mickelo - Colorando 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τηλ:22410- 36455
2) Black sheep (ex musicland) τηλ:22410-21282
3) Manuel τηλ:22410-28266
4) Παπαβασιλείου (πρώην Αφισσόραμα ) τηλ:22410-73017
5) Τάφρος Μπίλης κιν: 6978323518
6) Κεντρική πλατεία Κύπρου Κιόσκι
7) Ισραηλίτικη Κοινότητα Ρόδου 22410 73039

 

 • Είσοδος: 20€ Μέρος των εσόδων θα δοθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 • Διοργάνωση: Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου

 

Συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Δήμητρα Γαλάνη

H Δήμητρα Γαλάνη ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία της από την Αθήνα και τη σκηνή της Τεχνόπολης στις 25 Ιουνίου, με μια μεγάλη συναυλία! Μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε την Δήμητρα σε ανοιχτό χώρο, να ακούσουμε όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια και παρουσιάζει αλλιώς...

Η περιοδεία της θα έχει τον γενικό τίτλο «Αλλιώς» όπως και ο νέος της δίσκος που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.

Το «Aλλιώς» δίνει τον τόνο όσων παρουσιάζει φέτος η Δήμητρα στη σκηνή. Μαζί με την μπάντα της, σε μία προσωπική αφήγηση, από αυτές που σπανίως κάνει. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας.

Οι παραστάσεις που έδωσε τον χειμώνα που μας πέρασε στο Passport με αυτό το concept κέρδισαν κοινό και δημοσιογράφους και έδειξαν τον δρόμο για τις καλοκαιρινές, επιλεγμένες εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα.

Τα σημεία προπώλησης είναι:
1) mickelo colorando 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τηλ:22410- 36455
2) Black sheep (ex musicland) τηλ:22410-21282
3) Manuel τηλ:22410-28266
4) Παπαβασιλείου (πρώην Αφισσόραμα ) τηλ:22410-73017
5) Τάφρος Μπίλης κιν: 6978323518
6) Δούκας Ιξιά τηλ: 22410-90036
7) Πηγή Σορωνή τηλ:2241041525
8) Κεντρική πλατεία Κύπρου Κιόσκι (Από Δευτέρα 30/06/2014)
9) Πραματευτής Αφάντου τηλ: 22410-53068
10) Wind Αφάντου τηλ 22410-02334
11) MILOU Ανάληψη ΤΗΛ:22410 72700

 

7η Γιορτή Μουσικής

ΓιορτήΗ Γιορτή Μουσικής, ξεκίνησε δειλά δειλά το 2008, ως δράση για την ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής, από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι".

Από τότε, η Γιορτή Μουσικής μεγάλωσε και έχει γίνει πλέον θεσμός για εμάς και για πολλούς από εσάς! Πολλά μουσικά σχήματα όλων των ειδών μουσικής, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, παράλληλες δράσεις (αθλητισμός, περίπατοι, παιχνίδια, ιππασία κτλ) καθώς και οργανωμένη κατασκήνωση, συνθέτουν ένα υπέροχο τριήμερο στο Άλσος Αγίου Σουλά στη Σορωνή Ρόδου.

Φέτος η "7η Γιορτή Μουσικής" με τη στήριξη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΔΟΠΑΡ, της «Επιτροπής Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά» και της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, θα γίνει το τριήμερο 11-12-13 Ιουλίου και για πρώτη φορά, θα είναι μαζί μας ο Βασίλης Καζούλης!

Οι συναυλίες στις 11 και στις 12 Ιουλίου θα ξεκινήσουν στις 20:00 (ελληνική και ξένη ροκ μουσική, έντεχνη και λίγη παραδοσιακή) και στις 13 Ιουλίου στις 12:00 (σε στυλ πικ-νικ με παραδοσιακή και έντεχνη μουσική).

Οι παράλληλες δράσεις θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια του πρωινού του Σάββατου και της Κυριακής. (ιππασία, επιτραπέζια παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, περίπατοι κτλ).

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνεργάτες και υποστηρικτές μας: Ελληνική ζυθοποιία Ρόδου «Magnus Magister», Vacar, «Ζύμες Ρόδου» Κεφάλα Αφοί & Σία ΟΕ, Bιοτεχνία Ενδυμάτων «Cobel AΕΒΕΕ», Νερά «Νύμφη», Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη, Σκακιστικό όμιλο «Ιππότης», Play Café, Αθλητικό-Προοδευτικό Σύλλογο «Φλόγα», Σύλλογο ελεύθερης ιππασίας «Campo Chiaro», και όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που μας στηρίζουν.

METAKINHΣΗ:
-Δωρεάν μεταφορά από το Δημαρχείο της Ρόδου στις 18:00 (Παρασκευή και Σάββατο) με επιστροφή από το Άλσος στις 00:00.
-Με ΡΟΔΑ: (το λεωφορείο προς Διμυλιά-Απόλλωνα):

Παρασκευή: 13:30 και 15:45,
Σάββατο: 15:45 και επιστροφή στις 06:20 περίπου το πρωί!

ΣΚΗΝΕΣ:
Όπως κάθε χρόνο, φροντίζουμε να έχουμε κάποιες σκηνές για όσους θέλουν να διανυχτερεύσουν και δεν έχουν. (Ειδοποιήστε μας εγκαίρως όσοι δεν έχετε σκηνή)!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: facebook.com/ampernalli, ampernalli.gr,  ampernalli@gmail.com  και στο τηλέφωνο: 6975300157.

Συναυλία με την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο στο Δημοτικό Στάδιο Διαγόρας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ – ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ 

Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία Ρέμου-Βίσση! Στείλτε email στο

freetickets@rodosevents.gr

με το όνομά σας και θέμα "Βίσση-Ρέμος" για να μπείτε στην κλήρωση. Μια ευγενική προσφορά του Rhodes Summer Festival 2014.

 

Ένα ή κανένα .. η συναυλία για όλους !!
Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού !!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ – ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Μια μουσική παράσταση για όλους !! ένα μουσικό φαινόμενο που αποτελεί πρόκληση για το κοινό.. Οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου από τα πρώτα τους βήματα, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες .

Συναντιούνται στην ίδια σκηνή για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι , καταφέρνοντας να ανατρέψουν για ακόμη μια φορά τα προγνωστικά, ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντας το κοινό με ένα θέαμα αξιώσεων.

«Χορευτική βραδιά με μοντέρνους χορούς » απο τα παιδικά τμήματα της Αγγελική Πρίγγου του μορφωτικού Πολιτιστικού συλλόγου Ασφενδιού “ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ”

«Χορευτική βραδιά με μοντέρνους χορούς » απο τα παιδικά τμήματα της Αγγελική Πρίγγου του μορφωτικού Πολιτιστικού συλλόγου Ασφενδιού “ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ”

Στο πλαίσιο των Θερινών Πολιτιστικών Ιπποκρατείων 2014 ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού «Θεόκριτος» και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, σας προσκαλούν σε μία «Χορευτική Βραδιά με μοντέρνους χορούς», από τα παιδικά τμήματα της δασκάλας Αγγελικής Πρίγγου, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, στο πάρκο Κ. Κιαπόκα, στο Ζηπάρι και ώρα 20:00.

Είσοδος: Ελεύθερη

 

«Όλο τον Κόσμο Γύρισες» Συναυλία με τον Γιάννη Κούτρα και τον Απόστολο Ρίζο.

 

Όλο τον Κόσμο Γύρισες : Συναυλία με τον Γιάννη Κούτρα και τον Απόστολο Ρίζο.

 

Ο Γιάννης Κούτρας και ο Απόστολος Ρίζος, ταξιδεύουν τον Νίκο Καββαδία στην Ρόδο!

Μουσική παράσταση "Όλο τον Κόσμο Γύρισες" για μία μοναδική εμφάνιση στον πολυχώρο «Χαραυγή»!

Μετά τις μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι δύο ερμηνευτές σαλπάρουν ξανά με τον ποιητή της θάλασσας, για ένα μουσικό ταξίδι, στην Ρόδο, για μία μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 14 Ιουνίου στην αυλή του Πολυχώρου Χαραυγή.

Ο Γιάννης Κούτρας, ο παθιασμένος ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με το Σταυρό του Νότου, συναντάει τονΑπόστολο Ρίζο, έναν από τους πιο ιδιαίτερους και αγαπημένους ερμηνευτές - τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς.
Όλα τα μεγάλα ποιήματα του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μαρίζας Κωχ, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή και του συγκροτήματος «Ξέμπαρκοι».

Μια μουσική συνάντηση βασισμένη στα αστείρευτα σε νόημα και ευαισθησία τραγούδια του ποιητή των θαλασσών, με συγκλονιστικές ερμηνείες, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και υποδειγματική εκτελεστική προσέγγιση.

Η παράσταση εμπλουτίζεται στο τελευταίο μέρος της και με άλλα αγαπημένα, όσο και ταξιδιάρικα τραγούδια που κουβαλάνε στις αποσκευές τους οι δύο ερμηνευτές!

Παίζουν οι μουσικοί:
Λευτέρης Πουλιού (σοπράνο σαξόφωνο)
Άκης Μουχλιανίτης (πλήκτρα - ενορχήστρωση)
Διοργάνωση: Πολυχώρος «Χαραυγή» σε συνεργασία με το «Τρανζιστοράκι»

Τη συναυλία ανοίγουν: Γιαννης Παπαθεοδώρου - Μιχάλης Μαντικός - Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη

Υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ)

Χορηγός Προβολής: Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη
Ηχητική-Φωτιστική κάλυψη: Κέντρο Μουσικής «Φώτης Γιακουμάκης»
Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, RodosEvents.gr, Rodos Report, Rhodes.com.gr, περιοδικό Λωτός, εφημερίδα Γνώμη.

 

 • Είσοδος: 10€ στην προπώληση 14€ στην είσοδο (Θέσεις περιορισμένες)
 • Προπώληση: Κούκος Μανδηλαρά στο Μαντράκι, Βιβλιοχαρτοπωλείο Η Πηγή στη Σορωνή, Πολυχώρος Χαραυγή στην Ιαλυσό

Μουσικό Διήμερο αφιερωμένο στη μνήμη της Ξένης Έμνερ Παπαχαλκίτου

10 & 11 Μαΐου,

Είσοδος Ελεύθερη

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού Ρόδου, οργανώνει ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ αφιερωμένο στη μνήμη της Ξένης Έμνερ Παπαχαλκίτου, Ρόδιας διευθύντριας Χορωδιών και διαπρεπούς βιολονίστριας.

Το μουσικό διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου 2014 και περιλαμβάνει:

 

Σάββατο 10 Μαΐου 2014, συναυλία Θρησκευτικής και Κοσμικής Μουσικής στην εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου , στις 8.30μμ ,με την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.


Κυριακή 11Μαίου 2014, παρουσίαση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ του Μάνου Χατζιδάκι (επανάληψη), στο Δημοτικό Θέατρο (με ελεύθερη είσοδο), από την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

 

Διεύθυνση Χορωδιών, Γιώργος Σακελλαρίδης.

Συμπράττουν: Μαθητική Ορχήστρα «Ξένη Έμνερ».
Οι σολίστες τραγουδιού: Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Ελευθερία Ζαράκη, Αμαλία Τάτση.
Οι πιανίστες : Παναγιώτης Λουμάκης- Δημήτρης Ιωσήφ.
Φλάουτο: Εύη Κατσαρά.
Επιμέλεια- παρουσίαση κειμένων, Ελένη Καλκάνη. Διαβάζει η Έφη Γιαννιού.

 

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Απόστολος Παύλος, Το Σκεύος της Εκλογής»

Μουσική εκδήλωση

Δευτέρα 05 Μαΐου, 20:00, Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού Ρόδου,

 • Είσοδος Ελεύθερη

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου σας προσκαλεί τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στη μουσική εκδήλωση με τίτλο "Απόστολος Παύλος, Το Σκεύος της Εκλογής", ορατόριο με αφηγητή το Γρηγόρη Βαλτινό και ερμηνευτές το Φίλιππο Νικολάου και την Ελένη Αντωνιάδου.

Στο πιάνο συνοδεύει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Συμμετέχει ο Χορός Ιεροψαλτών του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Μανώλη Θεουλάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου και αποτελεί τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Μπρούχο.

Μελωδικές νότες από τους “Ταξιδευτές του πενταγράμμου” στο Μουσικό Σχολείο

Μελωδικές νότες

 

«ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΡόΤΕΣ» τιτλοφορείται η μουσική εκδήλωση με το 8-μελές νεανικό μουσικό σχήμα «Ταξιδευτές του πενταγράμμου», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου, στις 8μ.μ., στo Θέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου.

Από την Άρνηση των Σεφέρη-Θεοδωράκη ως το Rolling in the deep της Adele και από το ορχηστρικό "κοντσέρτο" του Χατζιδάκι ως το Boat on the river των Stix ή ακόμα παραπέρα, στα κινηματογραφικά Βαλς της Amelie, Μισιρλου, Stand by me, Αστέρι του Βοριά, το μουσικό σχήμα αποτελούμενο από παιδιά ηλικίας 10-14 ετών θα τολμήσει μια ρότα διαφορετική, ένα σαλπάρισμα σε πολλά λιμάνια, σε μια μοναδική, αγαπημένη μουσική θάλασσα.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

«Ο Μίκης Θεοδωράκης στον Κινηματογράφο και το Θέατρο»Συναυλία 24 Απριλίου 2014

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
Ώρα 21.00

«Ο Μίκης Θεοδωράκης στον Κινηματογράφο και το Θέατρο»

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην μουσική που έγραψε για τον Κινηματογράφο και το Θέατρο ο Μίκης Θεοδωράκης με ερμηνεύτρια την Ίριδα Μαυράκη, τον Βασίλη Ζαχαρίου (κοντραμπάσο), Δημήτρη Ιωσήφ (πιάνο), Εμίλ Πολυμένοφ (κιθάρα) και Τάσο Νάνο (μπουζούκι).

Συμμετέχει Χορωδία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ρόδου με την μουσική επιμέλεια του Γιώργου Λιάπη

Μπορούμε να πούμε πως o Μίκης Θεοδωράκης συνέβαλε καθοριστικά στην διάδοση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, γεγονός σημαντικό, αφού οι ξένοι εστίαζαν μέχρι τότε μόνο στο παρελθόν της Αρχαίας Ελλάδας.

Έγραψε τη μουσική για τον μυθικό «Ζορμπά» (1964), που ακόμα κάνει το γύρο του κόσμου με διάφορες μορφές (μπαλέτο, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις). Ο Συνθέτης αξιοποίησε επίσης ορχηστρικά θέματα, που έγραψε για τις ανάγκες μιας ταινίας, προσθέτοντας εκ των υστέρων στίχους και δημιουργώντας δημοφιλή τραγούδια. Για παράδειγμα, το ορχηστρικό θέμα του Θεοδωράκη στην ταινία Ηoneymoon (έγινε το τραγούδι Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, σε στίχους Νίκου Γκάτσου) τραγούδησαν, με αγγλικούς στίχους, και οι Beatles τον Ιούλιο του 1963. Η ιέρεια του γαλλικού τραγουδιού Edith Piaf τραγουδάει στο Παρίσι το Les amants de Τeruel, στην ομότιτλη ταινία τον Μάρτιο του 1962. Ήταν η σπαρακτική μελωδία Θα γίνεις δικιά μου από τον κύκλο Λιποτάκτες του Μ. Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη. Πολλά τα στιγμιότυπα της κινηματογραφικής μουσικής για ταινίες που είχαν διεθνή απήχηση.

Ήταν μια «χρυσή» εποχή, μπορούμε να πούμε ανεπιφύλακτα, που πέρασε ανεπιστρεπτί. Εκτός από τη νοσταλγία, για μια εποχή που δε ζήσαμε οι νεώτεροι, αλλά τη βλέπουμε αποτυπωμένη ανάγλυφα στις ταινίες που μας μεταφέρουν σε κόσμους μαγικούς, έχουμε τις μουσικές του Θεοδωράκη ολοζώντανες μπροστά μας

ΔΟΠΑΡ παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 

Συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

Συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου

Η φιλαρμονική ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα κοσμικού και θρησκευτικού περιεχομένου.

Τα έργα που θα ακουστούν είναι :

 • Ouverture, Die Zauberflöte, W. A. Mozart
 • Ouverture, Music for the Royal Fireworks, G. Fr. Handel
 • Stabat Mater, G. B. Pergolesi
 • Prayer of St. Gregory, Alan Hovhanessν *
 • Prelude, TeDeum, M.-A. Charpentier
 • Pavane, G. Faure’
 • Ιδού ο Νυμφίος
 • Ότε κατήλθες


* Σολίστ : Μιχάλης Χατζηπέτρος (τρομπέτα)

Διεύθυνση φιλαρμονικής : Δημήτρης Χαλκιάς


Εμφανίσεις:

Σάββατο, 05/04/2014 : Ι.Ν. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣΣΑΡΙ .
Κυριακή , 06/04/2014 : Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (Κρεμαστή).
Τρίτη , 08/04/2014 : Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (ΦΑΛΗΡΑΚΙ)
Πέμπτη ,10/4/2014 :Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΥΛΩΝΑ
Παρασκευή ,11/4/2014 :Ι.ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00

Οι Δέκα με Τόνο στη νέα τους συναυλία, τιμούν το Μάνο Χατζιδάκι

Δέκα με Τόνο

Οι "Δέκα με Τόνο" στη νέα τους συναυλία, θέλοντας να τιμήσουν τα 20 χρόνια από το θάνατό του Μάνου Χατζιδάκι τραγουδούν συνοδεία πιάνου ένα μέρος από το μεγάλο έργο που άφησε. Οι χορωδιακές προσαρμογές των τραγουδιών είναι κατά πλειοψηφία απο την Άντζελα Σπανού.

Το φωνητικό σύνολο αποτελούν οι φωνές:

Soprani: Κατερίνα Αντωνιάδη, Αννα Βούη, Ζωή Κοκκαλά

Alti: Ισμήνη Αναστασιάδη, Λιάνα Κουμνάκη

Tenori: Μιχάλης Μαντικός, Βασίλης Μπακίρης

Bassi: Αποστόλης Κουμούλης, Τζων Ουίλσων

Διεύθυνση συνόλου: Αντζελα Σπανού
Στο πιάνο: Αντώνης Κυζούλης

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1. Ο μύθος
2. Το έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα»: Πρόλογος, Ναύτη γεροναύτη, Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι, Το τραγούδι της σημαίας, Έκτορας και Ανδρομάχη, Ο σιδεράς, Ρίχνω τη καρδιά μου στο πηγάδι
3. Τα τραγούδια του έργου «Οδός ονείρων»: Όνειρο των παιδιών της γειτονιάς, Η μαύρη Φορντ, Οι αδελφές Τατά, Μανούλα μου, Κυρ Μιχάλης, Έφυγε το τραίνο, Το πουλί
4. Τώρα που πας στη ξενιτιά
5. Περσεφόνη
6. Περιμπανού
7. Το φεγγάρι είναι κόκκινο
8. Πες μου μια λέξη
9. Ο γλάρος

 

 

 

6ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Ρόδου-Arte Con Anima

Από 22 έως 28 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για 6η φορά ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου στο νησί της Ρόδου.


 

 

Το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιείται καθημερινά τις απογευματινές ώρες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά υψηλού καλλιτεχνικού και αριστοτεχνικού επιπέδου διαγωνισμό που προσελκύει νέα ταλέντα από όλη την υφήλιο. Από το 2004 έως σήμερα, περισσότεροι από 300 πιανίστες από 32 χώρες μαζί με τους συνοδούς τους έχουν ταξιδέψει στη Ρόδο για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού έχουν τιμήσει με την παρουσία τους καταξιωμένοι πιανίστες και μουσικοί παιδαγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών είναι οι: France Clidat, Dora Bakopoulou, Cyprien Katsaris, David Lively, Alberto Portugheis, Vladimir Viardo, Marian Rybicky, Natalia Michailidou και πολλοί άλλοι.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου της Ρόδου ξεκίνησε το 2004 και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Arte Con Anima της οποίας ιδρυτής και καλλιτεχνικός  διευθυντής είναι ο πιανίστας Σέργιος Αϊβάζης.

O Διαγωνισμός διοργανώνεται από τα τμήματα Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής UNESCO και του Δήμου Ροδίων και της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Χορηγοί :

Mediterranean Hotel, Helionephro, Casino Rodos, AVIS, Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Rodos Gold Vogiatzis, Μουσικός Οίκος Καραβελάκης, Κέντρο Μουσικής Φώτης Γιακουμάκης, K&B Travel, Το Σπίτι της Ευρώπης, Kasseris Publications

Χορηγοί επικοινωνίας:

Περιοδικό Λωτός, Human Plus, Flust, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Τηλεόραση Ίριδα, Skywalker, Highlight, Εν λευκώ

 

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 6945123349
Email: saivazis@arteconanima.com

Ιστότοπος: www.arteconanima.com

Facebook page: Rhodes International Piano Competition-Arte Con Anima

 

Αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Φιλαρμονική Καλυθιών και η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου, διοργανώνουν αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου.

 

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Κυριακή 6 Απριλίου 2014 ώρα 8:30 μ.μ

Mε τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ

 

 Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής

 

Στο Τραγούδι: η Θεοδώρα

Επιμέλεια χορωδίας: Μαίρη Κώτη

Διευθύνει ο Aρχιμουσικός: Γίωργος Μαλωίνας

Παρουσίαση: Αναστασία Κορινθίου

 

 

Eίσοδος Ελεύθερη

11-13 Ιουλίου: 7η Γιορτή Μουσικής (Άλσος Αγίου Σουλά).

7η Γιορτή Μουσικής (Άλσος Αγίου Σουλά)

 

 Σημειώνουμε πως οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι ήδη προγραμματισμένες. Σίγουρα ανάμεσα σε αυτές θα υπάρξουν και άλλες δράσεις, όπως σινεμά, παρουσίαση βιβλίων, παραστάσεις παραδοσιακών χορών και συμμετοχές σε εκδηλώσεις άλλων φορέων. Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», όπως έχει ήδη αποδείξει, είναι ανοιχτός σε κάθε είδους συνεργασία και συνδιοργάνωση που έχει σκοπό τη ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τη παιδεία και γι’ αυτό προσκαλούμε όλους όσους επιθυμούν να βρεθούν συνοδοιπόροι μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail ampernalli@gmail.com και στα τηλέφωνα 2241360942, 6975300157. Ο αριθμός φαξ είναι 2241041170 και οι ιστοσελίδες μας: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli, youtube.com/ampernalli.

 

            Παράλληλα, οι ομάδες του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά στη Στέγη μας, με διάφορα αντικείμενα: Παραδοσιακοί χοροί, σύγχρονοι χοροί, ζούμπα, αερόμπικ, φωτογραφία, θέατρο και σε συνεργασία οργανώνονται ώστε να ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο: ομάδα εκμάθησης πρώτων βοηθειών και ομάδες: εκμάθησης υπολογιστών, ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής, ψηφιδωτού.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»

EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA