Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Φολέγανδρος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Άγιος Γεώργιος

Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, ωστόσο βρίσκεται στο μάτι του βοριά και ανταριάζει εύκολα. Πριν γίνει η προβλήτα στον Καραβοστάση, κάμποσα καΐκια είχαν εδώ τη βάση τους καθώς ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται απέναντι απο τη Μήλο και τους διευκόλυνε να μεταφέρουν εδώ κανάτια από τη Σίφνο ή καρπούζια και πεπόνια από τη Μήλο. Εξ ου και τα «σύρματα» (μονόχωρα κτίσματα για να αποθηκεύουν τις βάρκες), και κάποια ψαρόσπιτα που σώζονται ακόμη.      
map add mapadd

Άγιος Νικόλαος

Η επαρκής σκίαση κάτω από τα αρμυρίκια, το γραφικό εκκλησάκι του προστάτη των ναυτικών και μια καντίνα, κάνουν την παραλία του Αϊ Νικόλα αρκετά συμπαθητική για τους λάτρεις των στοιχειωδών ανέσεων. Φτάνει κανείς ως εκεί, περπατώντας σε μονοπάτι για ένα τέταρτο ή με καραβάκι, από την Αγκάλη.  
map add mapadd

Αγκάλη

Υπέροχη παραλία με πράσινα νερά, άμμο και ωραίους βραχώδεις σχηματισμούς. Είναι πολύ κοντά στη Χώρα και έχει πρόσβαση με όχημα, ή με το λεωφορείο. Διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες, καφέ-ουζερί, πάρκινγκ. Από το μόλο της, σκάφη μπορούν να σας μεταφέρουν σε άλλες κοντινές παραλίες.    
map add mapadd

Βάρδια

Στα δεξιά του γκρεμού που υπάρχει πίσω από τον αυχένα του Καραβοστάση κατεβαίνουν κτιστά σκαλοπάτια μέχρι την παραλία που είναι ήσυχη και έχει ψιλό βότσαλο.  
map add mapadd

Βιτσέντζου-Πουντάκι

Αλληλουχία βοτσαλωτών ακτών στην έξω μεριά του λαιμού που ακουμπά και το Λατινάκι, με δικό τους κολπίσκο.  
map add mapadd

Κάτεργο

Ωραία παραλία, στην οποία οδηγεί μονοπάτι, αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες φτάνουν με το καραβάκι. Η βραχονησίδα που προβάλει στη μέση του όρμου δημιουργεί ένα ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα το οποίο κατευθύνεται νότια προς τη σκόπελο που οι ντόπιοι αποκαλούν Διαπόρι. Μη δοκιμάστε να κολυμπήσετε κόντρα. Οι δυνάμεις σας, θα σας εγκαταλείψουν προτού να το καταλάβετε.      
add

Λατινάκι

Ο όρμος όπου δένουν τα πλοία στον Καραβοστάση, ορίζεται στα νότια από μια στενή λωρίδα γης που εισχωρεί στη θάλασσα. Η πλευρά της λωρίδας που κοιτάζει προς το λιμάνι είναι αμμώδης. Το όνομά της παραπέμπει στην Ενετοκρατία.   
map add mapadd

Λιβάδι

Νοτιοανατολική παραλία περιστοιχισμένη από περιβόλια, οπωρώνες και με το μοναδικό κάμπινγκ στο νησί. Εχει ψιλό βότσαλο και άμμο, διάφανα νερά και χαμηλή βλάστηση. Χωματόδρομος ενός χιλιομέτρου τη συνδέει με το λιμάνι.  
map add mapadd

Λιβαδάκι

Βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή, κοντά στον φάρο της Ασπρόπουντας. Απόμερη αλλά γνωστή για το φυσικό κάλλος και τις γλίστρες της, προσελκύει παραθεριστές είτε με καραβάκι από την Αγκάλη, είτε μέσω δυο μονοπατιών που κατεβαίνουν από το τέρμα της Πάνω Μεριάς. Το πρώτο κατηφορίζει από τον Αγιο Μάμα, το δεύτερο από τους Αγίους Αναργύρους.   
map add mapadd

Χοχλύδια

Είναι η κεντρική παραλία στον Καραβοστάση. Σπάνια την πιάνει το κύμα και είναι από τις ελάχιστες στο νησί που διαθέτουν σκιά από αρμυρίκια. Σε κοντινή απόσταση λειτουργούν ταβερνάκια και ουζερί.
map add mapadd
Ημερολόγιο
Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA