Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κάρπαθος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Άγιος Γεώργιος

Δίπλα στα Καμαράκια και το Φοινίκι, με όμορφη αμμουδιά απ’ όπου έχετε θέα στην Αρκάσα.
add

Άγιος Μηνάς

Καταπράσινα νερά, βότσαλα και ένας ελαιώνας.
add

Άγιος Νικόλαος Σπόων

Απότομα βράχια που αποκολλήθηκαν χωρίζουν στα δύο την παραλία του Αγίου Νικολάου. Η πρώτη και μεγαλύτερη παραλία εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου κι έχει μερικά αρμυρίκια για σκιά, ομπρέλες, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο τέλος του δρόμου θα βρείτε την πιο μικρή παραλία πάνω από την οποία ήδη υπάρχουν τα πρώτα κτίσματα.   
add

Άγιος Νικόλαος Αρκάσας

Στη μία πλευρά του μικρού αυχένα που ενώνει τη χερσόνησο του Παλαιόκαστρου με την Αρκάσα βρίσκεται η ξανθή αμμουδιά που προτιμούν πολλοί. Εχει ρηχά νερά και συχνά βγάζει κύμα.     
add

Αγνόντια

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά η παραλία μοναχική και όμορφη. Εχει μεγάλα σκουρόχρωμα βότσαλα και ελιές που φτάνουν κοντά στο νερό. Το μοναδικό της μειονέκτημα είναι ο αέρας που την πιάνει συχνά.      
add

Αγριλαοπόταμος

Πολλοί έμπειροι σέρφερ την προτιμούν για πλεύση στα βαθιά νερά ανάμεσα στην Κάσο και την Κάρπαθο. Εχει υπέροχη χρυσή αμμουδιά.
add

Άμμος, Άφωτη, Βρόντη

Στην ουσία πρόκειται για μία παραλία τεράστια σε μήκος η οποία ξεκινά από τα Πηγάδια και κατευθύνεται βόρεια, μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Και οι τρεις παραλίες έχουν άμμο, ξαπλώστρες, ομπρέλες και ταβέρνες, καντίνες και ξενοδοχεία δίπλα τους. Τις προτιμούν οι οικογένειες. 
add

Αμμοοπή/ Αμμωπή

Φημίζεται ως τουριστικός-παραθεριστικός  προορισμός, εξαιτίας της ήπιας μορφολογίας του τοπίου των πολλών εγκαταστάσεων ξενοδοχειακών μονάδων τριγύρω. Η Μικρή Αμμοοπή έχει τη σκούρη αμμουδιά της και τον Ασπρούα, τον λευκό πλατύ βράχο για βουτιές. Η Μεγάλη Αμμοοπή έχει σκούρα βράχια.    
add

Άπελλα

Τα Άπελλα για τους περισσότερους επισκέπτες θεωρούνται ως  η ωραιότερη παραλία της Καρπάθου και μία από τις κορυφαίες της Μεσογείου. Αλλωστε τα Άπελλα κερδίζουν μια διάκριση σχεδόν κάθε χρόνο χάρη στα σμαραγδένια και γαλάζια νερά, τα μικρά βράχια για καταδυτικά «στοιχήματα» και τα βαθύσκια πεύκα που στεφανώνουν την παραλία. Τα νερά από τις πηγές κυλούν στις απότομες πλαγιές στη ράχης της και το φυσικό τοπίο τριγύρω -όπως και η διαδρομή μέχρι εδώ- είναι πράγματι από τα ομορφότερα των Δωδεκανήσων. Κατεβαίνοντας στην παραλία θα δείτε αριστερά το λαξευτό εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, μέσα στο βράχο. Στο εσωτερικό του υπάρχουν  εκπληκτικές τοιχογραφίες του 12ου αιώνα.    
add

Αφιάρτης

Οι παραλίες του Αφιάρτη εκτείνονται σε περισσότερα από 5 χλμ. και έχουν πολλά ονόματα. Τις τεράστιες αμμουδιές προτιμούν οι σέρφερς και είναι διάσημες διεθνώς, αφού εδώ έχουν γίνει και πανευρωπαϊκοί αγώνες. Η πρώτη είναι τα Βαθά ή Devil’s Bay (του διαβόλου) όπως την λένε οι σέρφερς, η δεύτερη το Λιμνί ή Νικολάκη Πούντα -Βαλιάς για τους παλιούς και Gun Bay (Κανόνι) για τους σέρφερς και η τελευταία του Μακρύ Γαλού ή Chicken Bay (του …φοβιτσιάρη) για τους ξένους. Από τα ονόματα καταλαβαίνετε και τις ιδιαιτερότητες της καθεμιάς σε σχέση με το άθλημα. 
add

Αχάτα

Από τις κορυφαίες παραλίες του νησιού με υπέροχο βότσαλο και άμμο. Βρίσκεται σε κλειστό κόλπο, τον οποίο δημιουργούν τα απότομα βράχια στο τέλος φαραγγιού κάτω από τον Προφήτη Ηλία. Μέχρι πριν 15 χρόνια στην Αχάτα ανάβλυζε μια από τις πηγές με τα καλύτερα νερά του νησιού, αλλά έχει πια στερέψει.      
add

Βανάντα

Ησυχη παραλία με βότσαλα κοντά στο Διαφάνι. Υπάρχει τρεχούμενο νερό.    
add

Δαματρία

Ανάμεσα στις παραλίες με τη σκουρόχρωμη άμμο και τα βράχια που υπάρχουν τριγύρω, η Δαματρία ξεχωρίζει: λευκή άμμος, ρηχά, καταγάλανα νερά και ησυχία. 
add

Διαφάνι

Είναι η βοτσαλωτή παραλία μπροστά στον οικισμό. Μπορείτε να έρθετε και με το καραβάκι από τα Πηγάδια, ή ακόμα και με το πλοίο της γραμμής που δένει εδώ. 
add

Διακόφτης

Κοντά στο νοτιότερο σημείο του νησιού οι δυο απάνεμοι κόλποι εντυπωσιάζουν: Ασπρη, εκτυφλωτική άμμος σε μια διπλή παραλία-λωρίδα άμμου που ενώνει μια μικρή χερσόνησο με τη στεριά. Υποδομή δεν υπάρχει, μόνο μία καντίνα. Τους αμμόλοφους στολίζουν κέδροι.    
add

Καμαράκια

Βρίσκεται κοντά στο Φοινίκι. Καλό είναι να αποφεύγεται όταν έχει καιρό, αφού -όπως προειδοποιεί και η πινακίδα- τα θαλάσσια ρεύματα είναι ισχυρά. 
add

Κάτω Λάκκος

Εκπληκτική παραλία με βαθυγάλανα νερά και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Θα πάτε από κακοτράχαλο χωματόδρομο και στη συνέχεια με τα πόδια –και ακόμη καλύτερα με σκάφος. 
add
Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Καρπάθου με άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και την εκκλησία της Παναγίας να στέκει από πάνω της. Υπάρχουν λίγα δωμάτια και ταβέρνες και το καραβάκι από τα Πηγάδια κάνει στάση εδώ.
add

Λευκός

Ο όρμος και ο οικισμός του Λευκού περιλαμβάνουν πολλές παραλίες με βασικές το Ποτάλι, τον Λευκό και τον Φραγκολιμνιώνα οι οποίες αναπτύσσονται τουριστικά. Πάνω από τις αμμουδιές θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Αρκετός κόσμος συχνάζει στα ήσυχα νερά απέναντι από το νησάκι του Σώκαστρου.     
add

Νάτι

Νάτη!...θα πρέπει να αναφώνησαν εκείνοι που αντίκρισαν για πρώτη φορά την ερημική παραλία -άλλωστε δεν είναι σαφής η ορθογραφία του ονόματός της παραλίας Νάτι. Ο χωματόδρομος (3 χλμ.) έφτασε πλέον ως εδώ αλλά η ερημιά, οι γλάροι που κρώζουν παιχνιδιάρικα, τα άγρια βράχια και τα βότσαλα κάνουν αυτή την παραλία να ξεχωρίζει στη βόρεια πλευρά του νησιού, κοντά στην Όλυμπο.
add

Παπά Μηνάς

Οι ντόπιοι την αποκαλούν και Θαλασσόδεντρα (ή Θαλασσόπουντα από το ομώνυμο ακρωτήρι) και βρίσκεται δίπλα στο Διαφάνι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την προτιμούν για τη σκουρόχρωμη άμμο της, τα δέντρα που φτάνουν μέχρι το νερό και την ησυχία.      
add

Πουλιού Ποτάμι

Βρίσκεται στην κάτω πλευρά της χερσονήσου Βουβειά όπου είναι και τα Πηγάδια. Εχει βότσαλα και ξεχωρίζει για τον περίεργο βράχο της. Στην μία άκρη της θα βρείτε καταφύγιο κάτω από έναν βράχο
add

Φορόκλι

Το όνομά της πήρε από τους φόρους που κάποτε εισπράττονταν στην περιοχή και έχει δύο παραλίες: η αριστερή έχει δέντρα, η δεξιά και πιο απάνεμη, βράχια και γκρίζα άμμο με βότσαλα.     
add

Φωκιάς

Μικρή παραλία κοντά στην Αμμοοπή. 
add

Χριστού Πηγάδι

Ψιλό βότσαλο και άμμος, δέντρα και μερικές ομπρέλες που βγάζει η ταβέρνα από πάνω.  
add
Ημερολόγιο
Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA