Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κως
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Άγιος Θεολόγος

Ιδανικό σημείο για αρχάριους στην ιστιοσανίδα, καθώς εδώ σχεδόν πάντα πνέουν οι κατάλληλοι άνεμοι και υπάρχουν τα ανάλογα κύματα. Είναι η πιο απομακρυσμένη και πιο απόμερη από τις γνωστές παραλίες του νησιού, στη δυτική ακτή του. Σχηματίζεται από μια αλληλουχία ακρογιαλιών και ορμίσκων.
add

Άγιος Στέφανος

Οργανωμένη πλαζ με άμμο και πολύ ρηχά νερά, 38 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Στο ένα της άκρο, κοντά στα βράχια, σώζονται ερείπια παλαιοχριστιανικής εκκλησίας.    
map add mapadd

Άγιος Φωκάς

Απλώνεται μπροστά από το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο, 8 χλμ. ΝΑ της πόλης. Η μια πλευρά της καλύπτεται από σκουρόχρωμη άμμο και βότσαλα, η άλλη από λευκή άμμο. Είναι πλήρως οργανωμένη και παρέχει δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.
add

Θέρμες

Παραλία με ψιλή σκουρόχρωμη χονδρή άμμο, πλαισιωμένη από ογκώδεις βράχους η οποία προσελκύει κόσμο ακόμη και το χειμώνα, εξαιτίας των θερμών ιαματικών πηγών που καταλήγουν στον βυθό της. Η θερμοκρασία τους πριν την έξοδο στη θάλασσα φτάνει τους 47ο C.      
add

Καμάρι

Στα Α της Κεφάλου, μεγάλη αμμουδιά μήκους 5 χλμ. φημισμένη για τα δροσερά νερά της και το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο της. Ο συμπαγής βράχος στη νησίδα που υπάρχει στα ανοιχτά της μοιάζει με κάστρο αχειροποίητο. Είναι οργανωμένη προσφέροντας δυνατότητες τόσο για διαμονή όσο και για φαγητό.       
add

Καρδάμαινα

Η λευκή αμμουδιά της απλώνεται σε μεγάλη έκταση κατά μήκος του ομώνυμου οικισμού. Είναι οργανωμένη, διαθέτει κέντρα θαλασσίων σπορ και κοντά της λειτουργούν πολλές ταβέρνες κι αναψυκτήρια.  
add

Λάμπη (Νέα Αλικαρνασσός)

ΒΔ της πόλης, λευκή αμμουδιά μήκους 1 χλμ. εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους αλλά με ασφαλή ρηχά νερά. Γύρω της λειτουργούν αρκετά ξενοδοχεία, ταβέρνες και beach bars. Είναι οργανωμένη και προσφέρει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ.      
add

Λημνιώνας

Με λευκή άμμο ομπρέλες και ξαπλώστρες, βρίσκεται στο ΒΔ άκρο του νησιού και η πρόσβαση γίνεται μέσω του δρόμου που πάει στην Κέφαλο, είτε  3,5 χλμ. πριν τον οικισμό στρίβοντας δεξιά (δυτικά).      
add

Μαρμάρι

Μεγάλη παραλία με λευκή άμμο 4 χλμ. Β του γραφικού οικισμού Πυλί. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες, beach bar, υποδομές για θαλάσσια σπορ και πιο μέσα στη στεριά συστοιχίες από αρμυρίκια.      
add

Μαστιχάρι

Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Αντιμάχειας με λευκή άμμο και νερά ασυνήθιστης διαύγειας. Εχει οργανωμένα τμήματα και άλλα χωρίς υποδομές, φημισμένες ψαροταβέρνες σε απόσταση μικρότερη των 50 μ.  από τη θάλασσα και κοντά της λειτουργεί waterpark. Από το λιμανάκι της αναχωρούν τοπικά δρομολόγια για την Κάλυμνο.  
add

Παραντάϊς

Ατέλειωτη αμμουδιά μήκους 6 χλμ. Προσελκύει πλήθη παραθεριστών, ιδίως οικογένειες, εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης και των ρηχών νερών της που τα ζεσταίνουν υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί αγωγοί. Οι φοίνικες την κάνουν να μοιάζει εξωτική, ενώ ολόγυρά της λειτουργούν ταβέρνες, καντίνες και beach bars. Διαθέτει και υποδομές για θαλάσσια σπορ.
add

Τιγκάκι

Αχανής παραλία με λευκή άμμο και ρηχά διάφανα νερά. Είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλαζ του νησιού, απόλυτα ταυτισμένη με το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα beach bars τα κέντρα θαλάσσιων σπορ που λειτουργούν κατά μήκος της, της προσδίδουν έναν  κοσμοπολίτικο αέρα. Aλλο ένα χαρακτηριστικό της είναι το πράσινο που προσπαθεί να φτάσει μέχρι την θάλασσα προερχόμενο από την εύφορη κοιλάδα η οποία καταλήγει στο μυχό της.      
add

Ψαλίδι

Με άμμο και βότσαλο και πιο πίσω αμμοθίνες. Βρίσκεται στην αρχή του δρόμου προς τον Αγιο Φωκά και τις Θέρμες, αγαπημένη των surfers εξαιτίας της έκθεσής της στους ΝΑ ανέμους και της κοντινής απόστασης από την πόλη της Κω. Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Γύρω της λειτουργούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, ταβέρνες και beach bars.    
add
Ημερολόγιο
Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA