Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Ρόδος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγάθη-Χαράκι

Η Αγάθη είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού. Εκτός από τη φαρδιά αμμουδιά και τα ρηχά νερά της, διαθέτει ένα επιπλέον προσόν: επιβλητική θέα στο μεσαιωνικό κάστρο του Φερακλού ή Φαρακλού, το οποίο δεσπόζει ακριβώς μπροστά της. Το όνομα το οφείλει στην Αγία Αγάθη, το εκκλησάκι της οποίας βρίσκεται κοντά.   
map add mapadd

Άγιος Παύλος

Πρόκειται για έναν στενό όρμο, με μια μικρή παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο στη νότια πλευρά του βράχου της ακρόπολης της Λίνδου. Παρά το μέγεθός της, είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη.   
map add mapadd

Απολακκιά

Απέραντη παραλία στη νότια πλευρά του νησιού, μήκους περί τα 20 χλμ. Δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο επειδή όταν φυσάει νοτιάς σηκώνει πολύ κύμα. Ολόκληρος ο όρμος της Απολακκιάς έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000.  
map add mapadd

Αφάντου-Τραουνού - Πλάκα

Απέραντη σε μήκος και πολύ φαρδιά παραλία, με άμμο και ψιλό βότσαλο. Η ίδια παραλία στην αρχή της λέγεται ακτή Τραουνού ή Τραγανού, στη μέση λέγεται παραλία Αφάντου και στην άκρη της, Πλάκα. Είναι οργανωμένη σε διάφορα σημεία, με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.       
map add mapadd

Λαδικό (Antony Quinn)

Δυο μικρές γειτονικές παραλίες κοντά στο Φαληράκι. Το Λαδικό είναι ένας μικρός κόλπος με αμμώδη παραλία και δίπλα του, η παραλία Αντονι Κουίν, γνωστή και ως Βάγιες ή Βαγιές (το παραδοσιακό της όνομα), μικρή, με βότσαλα και τεράστια βράχια έξω και μέσα στη θάλασσα. Οταν ο ηθοποιός Αντονι Κουίν είχε έρθει στη Ρόδο για τα γυρίσματα της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», διαπραγματευόταν την αγορά αυτού του κόλπου. Τελικά δεν κατάφερε να τον αποκτήσει, το όνομα όμως έμεινε...     
map add mapadd

Βλυχά

Βρίσκεται στην άκρη της απέραντης παραλίας της Καλάθου, 3 χιλιόμετρα πριν τη Λίνδο. Γύρω της έχουν κτιστεί οι περισσότερες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Λίνδου.   
map add mapadd

Γλίστρα

Ελκυστική παραλία, νότια της Λάρδου, σ’ έναν κόλπο μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και δυο καντίνες.     
map add mapadd

Ελλη (παραλία Ρόδου)

Η πιο πολυσύχναστη και κοσμική πλαζ της πόλης της Ρόδου, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar πάνω στην άμμο. Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού και εκτείνεται από το παλιό κέντρο διασκεδάσεως Ελλη, μέχρι το Ενυδρείο.      
map add mapadd

Ιξιά - Ιαλυσός

Αμέσως μετά την πόλη της Ρόδου και μέχρι τον οικισμό Ιαλυσός (πρώην Τριάντα), εκτείνεται μια απέραντη οργανωμένη πλαζ με άσπρη άμμο και τιρκουάζ νερά. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετές σχολές wind surfing, που νοικιάζουν τον εξοπλισμό και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους. Το καλοκαίρι διοργανώνονται πρωταθλήματα wind surfing, beach volley και beach socker.    
map add mapadd

Καλλιθέα

Ο στενόμακρος όρμος της Καλλιθέας, με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και την εξωτική βλάστηση, είναι η αγαπημένη παραλία των κατοίκων της πόλης της Ρόδου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ο περιβάλλων χώρος (η παραλία βρίσκεται μέσα στο εντυπωσιακό υδροθεραπευτήριο της Καλλιθέας), αλλά και ο βραχώδης βυθός της.        
map add mapadd

Καλαβάρδα

Μικρή παραλία με άμμο και μερικά αρμυρίκια στην άκρη στη δυτική Ρόδο. Δεν είναι οργανωμένη, διαθέτει όμως μερικά ντους για το ξέβγαλμα από το θαλασσινό νερό, ένα beach bar και μια ταβέρνα. Σπάνια θα τη βρείτε γεμάτη κόσμο.   
map add mapadd

Κάλαθος

Ατελείωτη παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο. Δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη. Σε κάποια σημεία της είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Προσφέρονται θαλάσσια σπορ και υπάρχουν ταβερνάκια.  
map add mapadd

Κάμειρος

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο και ταβέρνες για φαγητό στη δυτική πλευρά. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και προσφέρεται για ένα ήσυχο μπάνιο, μακριά από την πολυκοσμία.    
map add mapadd

Κατσούνι

Μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, που την κάνουν ιδανική για μικρά παιδιά. Βρίσκεται 3 χλμ. νότια της παραλίας της Λάρδου.
add

Κρεμαστή

Η παραλία της Κρεμαστής, στη δυτική πλευρά, είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη, με πολλά μπαρ και σχολές θαλάσσιων σπορ. Εχει μήκος περί τα 10 χλμ.  
map add mapadd

Κολύμπια

Δύο μεγάλες οργανωμένες παραλίες περιστοιχισμένες από ξενοδοχεία, μπαρ και ταβέρνες. Είναι ιδανικές για όσους αγαπούν τις πολυσύχναστες πλαζ και τα θαλάσσια σπορ.   
map add mapadd

Κιοτάρι

Απέραντη, οργανωμένη παραλία, με άμμο και ψιλό βότσαλο, που φτάνει μέχρι τη Λαχανιά. Κατά μήκος της υπάρχουν πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, ταβέρνες, beach bars. Είναι κατά τόπους οργανωμένη, με ομπρέλες- ξαπλώστρες. Εδώ θα κάνετε και πολλά θαλάσσια σπορ (wind surfing, jet ski, kite κ.λπ.).    
map add mapadd

Λάρδος

Οργανωμένη παραλία, με άμμο και βότσαλο. Υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και λειτουργεί πίστα go-kart.  
map add mapadd

Μαντώματα

Δίπλα από το Φαληράκι βρίσκεται η μικρή παραλία Μαντώματα, που ελάχιστοι γνωρίζουν με το αυθεντικό της όνομα, καθότι είναι γνωστή στο νησί ως παραλία γυμνιστών. Η πρόσβαση στο νερό είναι δύσκολη γιατί στα ρηχά υπάρχουν γλιστερά βράχια.     
map add mapadd

Μεγάλος Γιαλός

Είναι η κεντρική παραλία της Λίνδου, στη βόρεια πλευρά του βράχου της Ακρόπολης. Θεωρείται η πιο κοσμική και πολυσύχναστη του νησιού. Εχει ψιλή άμμο, ρηχά νερά, αλλά και σειρές από ομπρέλες και ξαπλώστρες.   
map add mapadd

Πλημμύρι

Πολύ ήσυχη παραλία, μήκους 4,5 χλμ., με μαύρη άμμο, στην άκρη ενός μεγάλου κόλπου, στην ανατολική πλευρά. Η περιοχή παρουσιάζει οικολογικό ενδιαφέρον, διότι στους αμμόλοφους της παραλίας γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta. Λειτουργεί ταβέρνα.   
map add mapadd

Πρασονήσι

Το Πρασονήσι είναι η νοτιότερη παραλία της Ρόδου, μια αμμώδης «μύτη» γης που δεξιά και αριστερά βρέχεται από τη θάλασσα. Πρασονήσι λέγεται και το καταπράσινο νησάκι που σχεδόν εφάπτεται με την παραλία. Το καλοκαίρι η Ρόδος και το Πρασονήσι ενώνονται με μια λουρίδα άμμου 500 μ. περίπου και μπορεί κανείς να πάει από το ένα νησί στο άλλο με τα πόδια. Το παράδοξο μ’ αυτό το μέρος είναι ότι η θάλασσα από τη μια πλευρά έχει πάντα κύμα, ενώ από την άλλη είναι ήρεμη. Αυτή η ιδιαιτερότητα έχει αναδείξει το Πρασονήσι σε αγαπημένη παραλία των surfers.    
map add mapadd

Πεύκοι

Πριν από μερικές δεκαετίες οι Πεύκοι ήταν ένα φτωχό ψαροχώρι. Τώρα αποτελούν τουριστική προέκταση της Λίνδου (απέχουν μόνο 4 χλμ.). Η πλαζ είναι μεγάλη, οργανωμένη και πολυσύχναστη. Περιβάλλεται από πευκοδάσος και πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.    
map add mapadd

Στεγνά

Είναι η παραλία του χωριού Αρχάγγελος. Είναι μεγάλη, αμμώδης και δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Στην άκρη της υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι. Στην παραλία λειτουργούν μερικές από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες του νησιού. Υπάρχει και γήπεδο beach volley.     
map add mapadd

Τσαμπίκα

Πολύ όμορφη παραλία, μεγάλη, με ψιλή άμμο, αμμόλοφους και ρηχά νερά. Διαθέτει αρκετές καντίνες και δυο σχολές θαλάσσιων σπορ. Πάνω από την παραλία δεσπόζει ο βράχος με το ονομαστό μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας.      
map add mapadd

Φαληράκι

Στη δεκαετία του 1950 ήταν μια ήσυχη ακτή που ονομαζόταν Παχύναμμος, με δυο μόνο σπίτια και μια ταβέρνα, το Φαληράκι. Σήμερα είναι από τις πλέον πολυσύχναστες πλαζ της Ρόδου.    
map add mapadd

Φάνες

Εκτεταμένη αμμώδης παραλία της δυτικής πλευράς, με ένα γραφικό ψαρολίμανο στη μια της άκρη. Εδώ δεν θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχουν μόνο δυο τρεις ψαροταβέρνες και δυο σχολές wind surfing και kite surf.       
map add mapadd

Φούρνοι

Μετά το κάστρο του Μονόλιθου, η άσφαλτος συνεχίζεται για 5 χιλιόμετρα και καταλήγει σε αδιέξοδο. Εκεί υπάρχει μια μικρή, ερημική παραλία, οι Φούρνοι. Δεν είναι οργανωμένη και διαθέτει μικρή καντίνα.    
map add mapadd
Ημερολόγιο
Ιουλιος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA