Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Σέριφος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αβεσσαλός

Μια από τις ελάχιστες παραλίες απ' όπου μπορείτε να δείτε ηλιοβασίλεμα. Εχει άμμο και ψιλό βότσαλο και είναι σχετικά ερημική.    
map add mapadd

Aγιος Σώστης

Μια λιλιπούτεια χερσόνησος συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω μιας στενής λωρίδας άμμου και δημιουργεί μια ακόμη πιο μικρή παραλία. Το άνοιγμα στο νοτιά την κάνει ιδανική για αραξοβόλι στα μελτέμια. Εχει αρμυρίκια, ωραίο βυθό, χοντρή άμμο και φανατικούς οπαδούς!    
map add mapadd

Αϊ- Γιάννης

Είκοσι μέτρα κάτω από το όμορφο εκκλησάκι που χρονολογείται από το 1781 βρίσκεται η λιγότερο κοσμική παραλία της ανατολικής πλευράς του νησιού. Εχει μεγάλα αρμυρίκια, άμμο και βότσαλο.  
map add mapadd

Αυλόμωνας

Πλάι στο Λιβάδι με μήκος 1.5 χλμ., μπορεί να μην είναι από τις ομορφότερες της Σερίφου, έχει όμως πεντακάθαρα νερά και το αυτοκίνητο φτάνει δίπλα της.  
map add mapadd

Βαγιά

Απάνεμη όταν φυσούν τα μελτέμια με φανταστικά νερά και ψιλό βότσαλο.  Οταν ο ήλιος πέσει μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο μονοπάτι που περνάει από τον κάβο Χάλαρα και πάνω από τη βάση της σκάλας φόρτωσης που έχει απομείνει.    
map add mapadd

Γάνεμα

Ισχύει ό,τι και για τη Βαγιά. Χρυσή άμμος, αρμυρίκια, διαυγή νερά. Ερχόμενοι από τη Βαγιά, αν δεν έχετε εκτός δρόμου όχημα θα παρκάρετε μαζί με τους άλλους στην άκρη της παραλίας και θα περπατήσετε.    
map add mapadd

Καλό Αμπέλι

Καταπράσινα νερά, άμμος και πλατιά βράχια, καθόλου σκιά. Το μονοπάτι περνάει από το όμορφο εκκλησάκι του Σωτήρα κι από εκεί είναι ορατό μέχρι την παραλία. Θα το κατεβείτε σε 15' περίπου.   
map add mapadd

Καλόγερος

Ακολουθώντας το μονοπάτι που υπάρχει στα δεξιά του Μαλλιάδικου και μετά από πεζοπορία 20΄ περίπου θα βρεθείτε στον πανέμορφο Καλόγερο. Το αλώνι και ο ψηλός ανεμοδαρμένος φοίνικας κάνουν την παραλία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική.  
map add mapadd

Καραβάς

Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και έχει άμμο και βότσαλο. Κατεβαίνετε από το μονοπάτι που ξεκινάει από το όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Θέκλας (περιοχή Σκλαβογιάννη – βλ. Εκτός Δρόμου) το οποίο μέχρι το διάσελο της Κεφάλας είναι πατημένο και βατό, αλλά μετά είναι δυσδιάκριτο και θέλει προσοχή.    
map add mapadd

Καράβι

Υπέροχα νερά, επίπεδα βράχια, χρυσή άμμος. Στο άνοιγμα του ορμίσκου βρίσκεται ένας επικίνδυνος για τα πλεούμενα ύφαλος, που η κορυφή του σταματάει λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο αυτό έχουν εντοπισθεί δύο ναυάγια, διαφορετικών περιόδων, φορτωμένα με αρχαίους αμφορείς που για χρόνια οι ψαράδες έφερναν στην επιφάνεια.  
map add mapadd

Κουταλάς

Το όνομά του πρέπει να το πήρε από το σχήμα του όρμου που θυμίζει κουτάλι. Εχει διαυγή νερά και ενδιαφέροντα βυθό. Λειτουργεί και ταβερνάκι.     
map add mapadd

Λιά

Από τις πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων με κρυστάλλινα νερά. Πάρτε μαζί σας μάσκα για να χαζέψετε τον όμορφο βυθό και ομπρέλα για σκιά. Το νησάκι απέναντι ονομάζεται Βους.  
map add mapadd

Λιβαδάκια

Είναι η μικρή αμμώδης παραλία με τα αρμυρίκια, στη δυτική πλευρά του λιμανιού. Από πάνω της βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού. .
map add mapadd

Μεγάλο Λιβάδι

Με αβαθή και ήρεμα νερά, ο όρμος είναι ιδανικός για οικογένειες καθώς δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα, ενώ υπάρχουν και σκιερές ταβέρνες πλάι στο νερό.          
map add mapadd

Πλατύς Γιαλός

Το επίνειο της μονής Ταξιαρχών διακρίνεται από ψηλά. Πρόκειται για έναν κλειστό κόλπο με άμμο, ωραία νερά σε βαθύ μπλε χρώμα και τρεις μικρές παραλίες: τον Πλατύ Γιαλό, το Μεσιανό και το Βορινό. Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους.    
map add mapadd

Συκαμιά

Εντυπωσιακή, μεγάλη παραλία, με ρηχά, καταπράσινα νερά, αρμυρίκια και άμμο. Το πιθανότερο είναι ότι πήρε το όνομά της από τις συκαμινιές (μουριές) που υπήρχαν επί Φραγκοκρατίας. Λειτουργεί και ταβέρνα.    
map add mapadd

Ψιλή Aμμος

Με πράσινα ρηχά νερά, χρυσή άμμο, αρμυρίκια. Λειτουργούν ταβέρνες, γεγονός που την κάνει πολυσύχναστη το καλοκαίρι.      
map add mapadd
Ημερολόγιο
Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA