Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κάσος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαστρονομία

Ιδιαίτερα προϊόντα της Κάσου είναι η «ελαϊκή» (μυζήθρα ξερή), οι παραδοσιακές κουλούρες, το εξαιρετικό μέλι, η «σιτάκα» (γαλακτοκομικό προϊόν της Kάσου) και το -ξακουστό από την αρχαιότητα αλλά σπάνιο σήμερα-, κασιώτικο βούτυρο. Τοπικά πιάτα Η κασιώτικη κουζίνα ξεχωρίζει με γεύσεις που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στην Ελλάδα και οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την Κρήτη, τους Κασιώτες ναυτικούς και τους Κασιώτες της Αιγύπτου. Κασιώτικα πιάτα σερβίρονται ακόμη και σήμερα στις ταβέρνες του νησιού και όχι μόνο στα πανηγύρια και τις γιορτές. Θα δοκιμάστε τους «ντουλμάες» τα περίφημα μικροσκοπικά ντολμαδάκια της Κάσου και τη «σιτάκα», ένα ντόπιο τυρί από παχύ πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα που τρώγεται συνήθως με κουλούρες ή με μακαρούνες (αποτελεί το βασικό φαγητό στο πανηγύρι του Χριστού στις 6 Αυγούστου).  
add
Ημερολόγιο
Οκτώβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA