Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κάσος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και πρόβειο τυρί (μακαρούνες)

Συστατικά/Προετοιμασία:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο
  • 6 φλιτζ. χοντροκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • 500 γρ. πένες ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκες)
  • 2 φλιτζ. σιτάκα ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό



Οδηγίες/Περιγραφή:

  1. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να καραμελώσουν, για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Με μια μεγάλη κουτάλα βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια από το νερό που μαγειρεύτηκαν τα ζυμαρικά. Βάζουμε τη σιτάκα ή το γιαούρτι σε ένα μέτριο μπολ, προσθέτουμε το μισό υγρό από τα ζυμαρικά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε περισσότερο υγρό από τα ζυμαρικά, εάν χρειάζεται. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το μείγμα της σιτάκας ή του γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  3. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε πιατέλα, ρίχνοντας από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ζουμί τους.

 

ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ
(Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine)

 


Το πιάτο αυτό είναι σύγχρονη εκδοχή ενός πολύ παραδοσιακού πιάτου της Κάσου και της Καρπάθου. Οι μακαρούνες, είδος ζυμαρικού που έχει σχήμα είτε σαν μικρές, επίπεδες λωρίδες ή κυλίνδρους, ήταν συνήθως αποκλειστικά σπιτικές. Σήμερα, ακόμα και οι νησιώτες μάγειρες αγοράζουν ζυμαρικά του εμπορίου, συνήθως πένες ή παλιότερες, για να φτιάξουν την τοπική αυτή σπεσιαλιτέ. Οι μακαρούνες θέλουν επίσης ένα άλλο τοπικό συστατικό: την σιτάκα, ένα ρευστό πρόβειο τυρί με πεντανόστιμη ξινή γεύση και πλούσιο σώμα. Μπορεί να αντικατασταθεί με καλό στραγγιστό γιαούρτι.

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Νοέμβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA