Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κύθνος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σγουγγάτο Κύθνου

Συστατικά/Προετοιμασία:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα



Οδηγίες/Περιγραφή:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί, για να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει.
  2. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια μικρότερα από μπάλα του γκολφ.
  3. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Καλύπτουμε την μία μεριά με αλεύρι, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

 

ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ
(Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine)

 


Το σφουγγάτο είναι οι τυροκροκέτες στην Κύθνο. Κάθε χρόνο στο νησί κάνουν την γιορτή του σφουγγάτου

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Απρίλιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA