Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Ρόδος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μελεκούνια Ρόδου

Συστατικά/Προετοιμασία:

ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΚΙΛΑ

    1 ½ κιλό μέλι
    2 ½ κιλά σουσάμι
    400 γρ. ζάχαρη
    2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
    2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
    2 κ.σ. κόλιανδρο
    ξύσμα πορτοκαλιού (ή περγαμόντου)
    Χυμό από 1 λεμόνι
    αμύγδαλα ασπρισμένα για το γαρνίρισμα



Οδηγίες/Περιγραφή:

    Καβουρδίζουμε το σουσάμι.
    Στη συνέχεια το κοπανίζουμε ελαφρά σε ένα γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
    Βράζουμε καλά το μέλι μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
    Καθαρίζουμε και βρέχουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα του μελιού όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό. Πιέζουμε πάνω στην επιφάνειά του ένα ένα τα αμύγδαλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Μόλις κρυώσει το μελεκούνι το κόβουμε σε ρόμβους με πλευρές 7 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο χάρακα). Τυλίγουμε κάθε ρόμβο σε σελοφάν και το διατηρούμε έτσι για μεγάλο διάστημα.

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μισά υλικά για να φτιάξουμε 2 κιλά μελεκούνια

Μια συνταγή από το βιβλίο "Γεύσεις Δωδεκανήσου" του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, Εκδ. Τοπίο
(Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine)

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Ιουλιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA