Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Ίος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κρέας με Ρεβύθια (Γίδα ή Μοσχάρι)

Συστατικά/Προετοιμασία:

  • 1 Κιλό Κρέας για Βραστό (Γίδα ή Μοσχάρι) 
  • ½ Κιλό Ρεβύθια
  • 1 Μεγάλο Κρεμμύδι Ξερό, Ψιλοκομμένο
  • 5-6 Φρέσκιες Ντομάτες Τριμμένες ή 3 Κουταλιές Πελτέ
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • 1 Κομμάτι Ξύλο Κανέλλας



Οδηγίες/Περιγραφή:

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σωτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και κατόπιν ρίχνουμε τόσο νερό όσο να το σκεπάσει και σιγοβράζουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες ή τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλλας. Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνουμε και τα ρεβύθια. Μόλις βράσουν και τα ρεβύθια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε. Στο φαγητό αυτό τα ρεβύθια μπορούν να αντικατασταθούν με μακαρόνια ή πατάτες.

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Ιανουάριος  2021
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA