Κολοκυθένιες πίττες Νάξου
Συστατικά/Προετοιμασία:
- Κολοκύθι κίτρινο
- Μάραθος
- Κεφαλοτύρι
- Πιπέρι
- Λάδι
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
- Μισό κιλό αλεύρι
- Ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι
- Αλάτι
- Λίγο ρακί
- Νερό χλιαρό
Οδηγίες/Περιγραφή:
Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη, κόβουμε σε μικρούς κύβους το κεφαλοτύρι και τα τοποθετούμε όλα σ’ ένα μπολ με μάραθο, πιπέρι και λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την γέμιση να δέσει.
Για το ζυμάρι ανακατεύουμε αλεύρι, λάδι, ρακί, νερό χλιαρό και βάζουμε λίγο αλάτι. Μόλις γίνει η ζύμη αφράτη ανοίγουμε με αυτήν δυο φύλλα μετρίου πάχους.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το φύλλο ρίχνοντας την γέμιση και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα. Λαδώνουμε την επιφάνεια και την χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Έχοντας προθερμάνει το φούρνο τοποθετούμε την πίττα στους 200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΜΑΪΤΟΣ
ΝΑΞΟΣ
- Η ΙΔΙΑ ΠΙΤΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.
Πηγή:
