Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Πάρος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τοπικά Προϊόντα-Γαστρονομία

-Το Παριανό κρασί είναι ονομαστό από τα αρχαία χρόνια. Ο αμπελώνας της Πάρου είναι κλασικός Αιγαιοπελαγίτικος και η επικρατέστερη ποικιλία είναι η λευκή Μονεμβασία (Malvasia) η οποία σύμφωνα με τοπικούς οινολόγους έχει διασωθεί χωρίς μεταλλάξεις από την Ενετοκρατία μέχρι σήμερα. Αλλη μια ποικιλλία που καλλιεργείται είναι η ερυθρή Μαντηλαριά. Το πιο γνωστό κρασί της Πάρου είναι το ξηρό κόκκινο Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ). - Γευστικότατα είναι τα τυροκομικά προϊόντα όπως η ξυνομυζήθρα και  το τουλουμίσιο τυρί. - Στην Πάρο παράγεται εκλεκτής ποιότητας ελαιόλαδο, αγουρέλαιο, μέλι.
add
Ημερολόγιο
Ιουνιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA