Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Σίκινος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαστρονομία

Στις ταβέρνες του νησιού αξίζει να παραγγείλετε κόκορα κρασάτο, κατσικάκι γεμιστό και κουνέλι φούρνου. Τα κρέατα είναι ντόπια ακόμα και στις ψησταριές που σερβίρουν γύρο. Το δημοφιλέστερο ντόπιο τυρί, αποκαλείται σκέτα «τυρί» και είναι μαλακό, λευκό και ανάλατο. Από ορεκτικά ξεχωρίζουν οι βολβοί και ο κρίταμος σε τουρσί, οι φαβοκεφτέδες, οι πιτούλες (πότε με ανθότυρο και πότε με κρεμμύδι και ξυνόγαλο), η σαλάτα με κάπαρη και οι πουράζενες (ντολμαδάκια από πλατιά φύλλα αγριόχορτων). Από γλυκίσματα  δοκιμάστε φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες με ντόπιο θυμαρίσιο μέλι, παστέλι, καρπούζι σε γλυκό του κουταλιού και την ονομαστή «διαγκουρένια»  (χυλός από χυμό καρπουζιού, αλεύρι, μέλι και σουσάμι). Info  Η Σίκινος φημίζεται για το θυμαρίσιο μέλι της. Οι περίπου 20 μελισσοκόμοι του νησιού έχουν συστήσει συνεταιρισμό με την επωνυμία «Υψέλι».     
add
Ημερολόγιο
Μάρτιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA