Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Σχοινούσα
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πατατάτο

Συστατικά/Προετοιμασία:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
  • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 ½ κιλά κρέας από κατσικίσια σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε κομμάτια 5 εκ., με τα κόκαλα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κιλό πατάτες Νάξου ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 2 φλιτζ. κομμένες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης



Οδηγίες/Περιγραφή:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να αλειφθούν παντού με το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης και αρκετό νερό ώστε ίσα να καλυφθούν τα υλικά μας. Βάζουμε να πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ½ - 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ
(Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine)

 


Το πατατάτο, ένα απλό μείγμα στην ουσία από κρέας και πατάτες, φτιάχνεται σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, με ελαφρώς διαφορετικές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή. Για παράδειγμα, στην Αμοργό, όπου θεωρείται τοπική σπεσιαλιτέ, πολλές φόρες χρησιμοποιείται ντομάτα στο πιάτο, η κανέλα είναι το σύνηθες καρύκευμα και το πατατάτο σερβίρεται παραδοσιακά στις 26 Ιουλίου, στην γιορτή της Αγίας Παρασκευής. Στη Σχοινούσα, σύμφωνα τουλάχιστον με το θεολόγο Σκαρλάτο, το πατατάτο είναι πιο απλό, καρυκευμένο με σκόρδο και φύλλα δάφνης και φτιαγμένο είτε με κατσίκι είτε με μοσχάρι.

 

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Απρίλιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA