Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Σύμη
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαελλόπιτα από τη Σύμη

Συστατικά/Προετοιμασία:

4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 κιλό αθερίνα
  • αλάτι
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα



Οδηγίες/Περιγραφή:

  1. Πλένουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και την μαγειρική σόδα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ
(Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine)

 


Γαέλλα είναι η αθερίνα στην τοπική διάλεκτο της Σύμης.

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Ιουλιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA