Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Τήλος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαστρονομία

Τα ντόπια υλικά φυτικής ή ζωικής προέλευσης είναι τόσο νόστιμα που μπορείτε να διαλέγετε διάφορες τοπικές σπεσιαλιτέ (αλμυρές ή γλυκές) χωρίς ιδιαίτερα διλήμματα. Κορυφαίο πιάτο είναι το κλασικό κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες. Δοκιμάστε, επίσης, γιαπράκια (ντολμαδάκια με κιμά), χοιρινό καβουρμά, κουλουσουφάδες και πούμπαρι (γεμιστά έντερα μοσχαριού ή χοίρου, με κιμά ρύζι, μυρωδικά και σηκωτάκια). Η «κουλουρία» είναι είδος ντόπιων χειροποίητων μακαρονιών σερβιρισμένων με σάλτσα ή σκέτα με φρέσκο βούτυρο και τυρί. Ο τσουβράς είναι ντοματόσουπα με ρύζι ή πλιγούρι. Από γλυκίσματα ξεχωρίζουν τα ξεροτήγανα, τα μελεκούνια, τα πουγκάκια με αμυγδαλόψυχα και τα επτάζυμακουλουράκια. 
add
Ημερολόγιο
Οκτώβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA