Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Κως
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παραδοσιακός οικισμός Ασφενδιού

Σκαρφαλωμένο βαθμιδωτά στην βορινή πλαγιά του όρους Δίκαιος και περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση είναι το πιο γραφικό οικιστικό σύνολο του νησιού, 14 χλμ. ΝΔ της πόλης της Κω. Συγκροτείται από πέντε χωριά: το Λαγούδι στα δυτικά, την Ευαγγελίστρια (ή Πέρα Γειτονιά) και τον Ασώματο στη μέση, τον Αγιο Δημήτριο (ή Χαϊχούτες) νοτιοανατολικά του Ασώματου και την ορεινότερη Ζιά στα νότια, κοντά στις πηγές του βουνού. Η ονομασία του οικισμού πρέπει να είναι παρωνύμιο σχετικό με την βυζαντινή μονή των Σπονδών που κάποτε ήκμαζε και ήλεγχε πολλά εδάφη στην περιοχή.
add

Καρδάμαινα

Παραθαλάσσιος οικισμός 29 χλμ. ΝΔ της πρωτεύουσας του νησιού. Κατά μήκος της φημισμένης για την κατάλευκη άμμο παραλίας της, λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, beach bars, ταβέρνες και κλαμπ νυχτερινής διασκέδασης, τόσα ώστε να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό ότι αποτελεί το πιο ...ξάγρυπνο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Μέσα στο χωριό αξίζει να δείτε το αναστηλωμένο κτίριο του αγροτικού ιατρείου και τους ναούς της Παναγίας, των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας. Από το μικρό γραφικό λιμάνι του αναχωρούν τοπικά δρομολόγια πλοίων για τη γειτονική Νίσυρο. Σε μιρκή απόσταση από την Καρδάμαινα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της  Αλάσαρνας.    
add

Κέφαλος

Απλωμένη πάνω σε ύψωμα στο δυτικότερο άκρο του νησιού, γραφική με τα παλιά σπίτια της, τα στενά σοκάκια και την πανοραμική θέα προς τον ομώνυμο κόλπο με το νησάκι Καστρί, η Κέφαλος φημίζεται για το εξαίρετο κλίμα της. Είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού απέχοντας από την πόλη της Κω 42 χλμ. Στον οικισμό επί του λόφου μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια του ομώνυμου Ιπποτικού κάστρου, καθώς και την παραδοσιακή κατοικία με εκθέματα από την αγροτική ζωή στο νησί. Σε απόσταση3 χλμ. από την Κέφαλο, στην περιοχή Παλάτια βρισκόταν η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού, το όνομα της οποίας ήταν Αστυπάλαια.
add
Ο παραδοσιακός οικισμός της Αντιμάχειας στο κεντρικό τμήμα του νησιού, απέχει από την πόλη της Κω 25 χλμ. Διατηρεί ακόμη τον αγροτικό χαρακτήρα του, ενώ πολλοί κάτοικοί του είναι κατά παράδοση στιχοπλόκοι, οργανοπαίχτες και κατά συνέπεια πρώτοι στον χορό και το τραγούδι. Σημαντικότερο αξιοθέατο εδώ είναι το κάστρο που έχτισαν σε στρατηγικό σημείο οι Ιωαννίτες Ιππότες. Μέσα στον οικισμό υπάρχει κι ένας χώρος με μεγάλο λαογραφικό ενδιαφέρον: Πρόκειται για μια παραδοσιακή αντιμαχειώτικη κατοικία στην οποία εκτίθενται παλιά έπιπλα, σκεύη, και αγροτικά εργαλεία.
add

Πύλι-Μαρμάρι

Γραφικό χωριό με πέτρινα σπίτια στους πρόποδες του όρους Δίκαιος μέσα σε ένα τοπίο κατάφυτο από ελαιώνες και λαχανόκηπους οι οποίοι αξιοποιούν τα άφθονα τρεχούμενα νερά της περιοχής. Επισκεφθείτε την  εξάκρουνη πηγή του, το ελληνιστικό ταφικό μνημείο του Χαρμύλου κάτω από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και 4 χλμ. ΝΑ  το ημιερειπωμένο σήμερα Παλαιό Πυλί. Επίνειο και σκάλα του Πυλίου είναι το κοσμοπολίτικο Μαρμάρι με τις ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές κατά μήκος της μεγάλης παραλίας του. Σε μικρή απόσταση από το τουριστικό θέρετρο βρίσκονται φυσικές αλυκές. Θεωρούνται από τις μεγαλύτερες στην Μεσόγειο και συγκεντρώνουν σπάνια ορνιθοπανίδα. 
add
Ημερολόγιο
Ιουλιος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA